M:040 870 756

 
 
VSTOP
ZA
UPORABNIKE
Registracija ali prijava
Je to vaš prvi obisk?

Registrirajte se za izvajanje storitev. Za nejasnosti nas pokličite!

Pozabljeno geslo - Pozabljeno uporabniško ime

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Preden se lotite samostojnega odstranjevanja zlonamerne programske kode, je potrebno razumeti, da v računalniškem svetu obstaja več tipov škodljivcev:

1. Virus predstavlja zelo splošen opis zlonamernega programa ali kode s sposobnostjo samorazmnoževanja koda, ki je napisana z izrecnim namenom ustvarjanja škode.

2.  Črv je bolj specifičen virus zasnovan z namenom širjenja v druge računalnike in omrežja. Ponavadi ima sposobnost prevzevamanja nadzora nad računalniškimi funkcijami za prenos datotek in podatkov.

3. Trojanski konj ima podobni namen kot trojanski konj grše mitologije. Predstavlja program, ki navidezno deluje kot uporabna programska oprema, vendar povzroča škodo na vašem programskem delu računalnika.

4. Spyware programje, ki omogoča nepooblaščeno in pritajeno spremljanje stanja informacijskega sistema kakor tudi aktivnosti pooblaščenih uporabnikov.

5. Adware predstavlja sklop nezaželenega programja in kode, ki se pri uporabi interneta samodejno ali s pomočjo uporabnika namesti v računalnik in omogoči sprejemanje reklamnih sporočil, ter prepričuje v nakup drugače nepotrebnih in neuporabnih izdelkov ali programov.

6. Boot sektor virusi se usedejo na zagonski del operacijskega sistema na disku, ki se sproži ob zagonu računalnika.

7. Druge kategorizacije in opisi: Rootkit, Macro, Polimorfični, Virus naseljeni v pomnilniku, itd.

Obstaja jih veliko in ponavadi na vaših računalnikih delujejo kombinirano, zato je pametno poznati orodja, ki so specializirana za posamezne vrste groženj. Velikokrat, kljub zagonu pregleda vašega sistema, virusi niso v celoti odstranjeni. V tašnem primeru morate dobro poznati strukturo delovanja programov, procese, ki jih je virus okužil in registrske zapise, če se želite v celoti znebiti nadloge, ne da bi popolnoma zbrisali podake z vašega diska.

V kolikor vam najbolj popularni antivirusni programi: Avg, Avast, Bitdefender, Kaspersky, Panda, Avira, Nod32, F-Secure, G Data, Bullguard, ipd., ne rešijo vseh težav se raje obrnite na strokovnjaka.

V vsakem primeru vam priporočamo redno čiščenje operacijskega sistema in pregleda virusnih okužb. Če se vam ne ljubi oz. nimate dovolj časa, da bi se sami borili proti virusi, ponujamo možnost letnih pregledov in optimiziranja operacijskega sistema. Več inforamcij dobite na telefonski številki 040 870 756.

NOVOSTI

Izvajamo ugodno in kvalitetno vzdrževanje informacijskih sistemov. Optimizacija informacijskega sistema in delovnih procesov prihrani čas, denar ter prinaša le prednosti. Za pripravo ponudbe nas kontaktirajte na info@inforia.si

MNENJA TEČAJNIKOV

 
 

Prijavite se na e-obvestila