M:040 870 756

 
 
VSTOP
ZA
UPORABNIKE
Registracija ali prijava
Je to vaš prvi obisk?

Registrirajte se za izvajanje storitev. Za nejasnosti nas pokličite!

Pozabljeno geslo - Pozabljeno uporabniško ime

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Csrss.exe je izvedljiva datoteka za Microsoft Client ServerRuntime Server Subsystem. Privzeto se ta datoteka nahaja v direktoriju

C:\Windows\System32. Aplikacija je bila uporabljena za vsak operacijski sistem Windows od Windows-a NT, katere vloga je upravljanje grafičnih nizov z navodili. V bistvu je Csrss.exe kontroler procesa, kar pomeni, da lahko ustvarja, briše in razporeja niti, kot je potrebno. Niti predstavljajo najmanjši kos izvršljivih informacij, ki se lahko razporedi za procesor. Procesi so funkcije in pod-rutine, ki opravljajo naloge in so običajno sestavljene iz več različnih niti, zaradi česar je potreben krmilnik.

Proces csrss.exe je v originalni različici nujen za delovanje windows operacijskega sistem. V primeru brisanja oz. onemogočanja si lahko uiporabniki prikličejo veleslavni BSD - Blue Screen Of Death.

Če se vprašamo ali lahko csrss.exe predstavlja virus oz. trojanskega konja, bo odgovor

DA, lahko pa predstavlja tudi kombinacijo s črvom in malware-om.

Kakšne so posledice?

Določeni primeri se pojavijo, ko omenjen proces popolnoma zavzame procesorsko moč. Kljub neaktivnosti v operacijskem sistemu vam znotraj upravitelja opravil kazalci uporabe CPE-ja prebijajo skozi okno. Seveda moramo vedeti, da obstaja več instanc zlonamernosti, ki se lahko zamaskirajo kot proces csrss.exe. V vsaki izmed teh pa je potrebno hitro ukrepati, saj določene okužbe omogočajo napadalcem oddaljen dostop ali krajo vaših podatkov.

V redkih primerih gre za napako uporbniških profilov operacijskega sistema windows, v nasprotnem primeru najprej zaženite dober antivirusni program. Pogosto se, kljub antivirusni analizi, proces predstavlja kot legitimen in s tem uide vašemu antivirusnemu programu. V primeru, da vam upravitelj opravil ne dovoli izklop takšnega procesa, obstaja način, da lahko omenjeno okužbo prelisičite preko registra in ji s tem uničite uničevanje vaših dragocenih živcev.

NOVOSTI

Izvajamo ugodno in kvalitetno vzdrževanje informacijskih sistemov. Optimizacija informacijskega sistema in delovnih procesov prihrani čas, denar ter prinaša le prednosti. Za pripravo ponudbe nas kontaktirajte na info@inforia.si

MNENJA TEČAJNIKOV

 
 

Prijavite se na e-obvestila